Velen van ons maken zich zorgen over de toekomst van onze kinderen en zijn bang om geliefden en geliefden te verliezen. Maar de gedachten van de toekomst zijn al alarmerend op zichzelf. Experts zijn unaniem: om zichzelf van angst te bevrijden, is het in de eerste plaats nodig om zijn redenen te realiseren.

“Als ik aan de toekomst denk, ben ik bedekt door angst: ik ben bang om ziek te worden, oud te worden van armoede, ik ben bang dat mijn man ooit mijn familie kan verlaten … Ik heb twee zonen, en ik zou waarschijnlijk kunnen Denk na over wat mij vooruit wacht, met veel enthousiasme – maar dit is niet zo! Omdat ik me nog meer zorgen maak: dat iemand hen drugs zal aanbieden bij de disco en zij drugsverslaafden zullen worden dat ze in het leger zullen worden geroepen, en ze kunnen sterven. Ik weet nog niet zeker of kinderen gelukkig kunnen leven in ons land – met al deze economische instabiliteit, terroristische aanvallen, intolerantie … “

Velen van ons, zoals de 43-jarige Catherine, bij de gedachte aan onze eigen toekomst, comprimeerden het hart onvrijwillig. “We zijn altijd bang voor wat we niet zeker weten, en de onbekende spreekt de verbeelding”, legt de psychoanalyticus Svetlana Fedorova uit. – Reflecties over jezelf en de toekomst zijn onbewust gerelateerd aan de “grote onbekende” – de dood die je niet kunt weten wanneer we het zullen tegenkomen. Daarom is de angst voor de toekomst universeel, archaïsch en is van toepassing op ieder van ons “.

Maar tegelijkertijd leven we in een samenleving waar veel redenen zijn voor een breed scala aan angsten https://stijvepik.com/feiten-over-de-mannelijke-penis/, en deze realiteit verbetert persoonlijke ervaringen. De groei van ziekten geassocieerd met constante stress, en een toename van de consumptie van kalmeringsmiddelen en antidepressiva, zonder welke het moeilijker is om bewoners van megasteden te doen, bevestigen deze trend. De reden is in het conflict tussen het verlangen naar het succes en het falen van waardevertegenwoordigingen die ons zouden moeten helpen over dit pad te bewegen.

“Dit zijn onze ideeën over wat belangrijk is in het leven, het is belangrijk, welke doelen we willen bereiken”, zegt socioloog Vladimir Magun. – Het hangt ervan af of we ons leven leuk vinden, relaties met mensen, de samenleving. Het zijn deze basisvoorkeuren die de houding ten opzichte van de privézijden van het leven bepalen, beïnvloeden acties. “.

Levenswaarden zijn die punten van de steun die ‘ouderen’ in de brede zin van het woord (vaders van families, politici, leraren) hun leven belichamen, werken en ons overbrengen. Tegenwoordig zijn deze vertaalde waarden geld, macht, liefdevol en seksueel rijk leven. We ervaren een diep gevoel van weerloosheid, omdat er vandaag niets is gegarandeerd, wordt geen van onze verkiezingen versterkt door enige autoriteit.

Dit gevoel is voor velen bekend – we kunnen het leven niet beheersen, wat betekent dat we geen plannen kunnen maken.

Daarom, elke keer, zichzelf oog in oog te staan ​​met iets dat buiten onze kracht ligt, voelen we onbewuste angst. Dit is “iets” en er is een toekomst, of liever, de toekomst die bestaat uit het welzijn van kinderen, hun eigen gezondheid, de omgeving van het milieu … zoveel componenten, nadenken over welke we ons meer en meer voelen verantwoordelijkheid en zelfs schuldgevoel. Omdat het onmogelijk is om te vertrouwen op de spirituele en morele waarden van de samenleving, moeten ieder van ons onze eigen richtlijnen in het leven ontwikkelen.

“Angst is altijd meer van verre, het neemt af met naderen”, schreef de Franse filosoof Alain. Dus als je leert om de diepe oorzaken van angsten te zien en te begrijpen, kun je stoppen met bang te zijn. In deze geest drukt een Gestalt-therapeut Nifont Dolgopolov ook uit: “Om te stoppen met bang te zijn, moeten we eerst begrijpen waar we het meest bang voor zijn, om te beseffen waarom het zo moeilijk voor ons is om onszelf te vertrouwen wanneer iets ons bang maakt, En ten slotte, en ten slotte, de verantwoordelijkheid nemen voor veranderingen “.

Wat zijn we vooral bang?

73% van de Russen is bang om geliefden te verliezen. Dit is de meest voorkomende van deze angsten. Het treft 76% van de vrouwen en 69% van de mannen. De meeste Russen zijn bang voor kinderen. 39% van de respondenten is bang dat het kind niet gelukkig zal zijn. 48% maakt zich zorgen dat hij in een slecht bedrijf zal vallen, een alcoholist wordt, een drugsverslaafde. Mannen en vrouwen zijn ook eng dat er iets ergs kan gebeuren met het kind totdat ze thuis zijn, en ouders verliezen het (41%). En 25% van de respondenten zegt dat ze bang zijn om slechte ouders te zijn. Angst voor de toekomst van het kind is de meest voorkomende bij 35-44-jarigen (59%).

57% van de respondenten maakt de kans bang om in een extreme situatie te komen, om weerloos te zijn in het licht van natuurrampen en gewapende conflicten. 46% is bang voor ecologische of technogene ramp. De meest voorkomende vrouwen en mannen ouder dan 35 jaar. 53% van de Russen is bang om ziek te worden, ze zijn bang dat ze niet kunnen betalen voor behandeling. Dit maakt zich zorgen 42% van de mannen en vrouwen van 25 tot 34 jaar en 57% van die ouder dan 45 jaar.

68% van de Russen ouder dan 60 jaar is bang dat ze, ziek, niet voor zichzelf kunnen zorgen. En tegelijkertijd wil 34% van hen niet afhankelijk zijn van geliefden. 41% is bang om een ​​onjuiste beslissing te nemen, de verkeerde keuze te maken. Deze angst is bijna even gebruikelijk in alle leeftijdsgroepen. De minst bang om verantwoordelijkheid te nemen die mannen en vrouwen ouder dan 60 jaar oud zijn – 36%.

Wat maakt ons nog meer zorgen?

De enquête werd uitgevoerd op 25-26 september 2010 door het All -Russian Center for Public Opinion (VTSIOM) specifiek voor Psychologies Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *